Fatourechiani.com
Fatourechiani.com
Fatourechiani.com
Fatourechiani.com
Fatourechiani.com
Fatourechiani.com
Fatourechiani.com
Fatourechiani.com
Fatourechiani.com
Fatourechiani.com
Fatourechiani.com
Fatourechiani.com
Fatourechiani.com
Fatourechiani.com

Project:

The villa is situated on a land area of 1,780 square meters in designing and running is Masha. Because of the steep terrain And optimal use, villa is on three floors of the staircase and the related design. The first floor contains spaces, swimming pool, sauna and game room are, Living room and kitchen are located on the second floor. It is located on the third floor of the bedroom Roofed and non-roofed terrace for the three categories were defined into three separate boxes And from there we move to the terrace space, Then turn the box to green valley facing an open mind and try to create a broad view of the villa. The position of the Earth in high slope villa is designed with two entrances on the north side of the input field Located That access to the entrance hall and sleep and the other in the southern part of the land is intended for guest access. This villa design style is simple, consistent with modern lines. Material used in these villas are frequently exposed concrete and associated with wood. Due to the large windows and wide wooden facade of the Louvre was used to help villa to warm the atmosphere. The villa located on the lower ground level of the custodian, All floors will see to it that's why the green roof on the roof of the custodian shall be used to the maximum camouflage.

Client:

Mr. Tabasi

Performance:

Mr. Bahmani

Designers:

Fatourechiani architecture studio

Under Construction

موضوع پروژه:

این ویلا در زمینی به مساحت 1780 متر مربع واقع در مشاء طراحی و در حال اجرا می باشد. به دلیل شیب زمین و استفاده بهینه از آن ویلا به صورت پلکانی و در سه طبقه ی مرتبط به هم طراحی شده است. طبقه ی اول شامل فضاهای استخر، سونا و فضای بازی می شود و در طبقه ی دوم نشیمن و آشپزخانه قرار گرفته است. در طبقه ی سوم نیز خواب ها قرار گرفته است. برای ایجاد تراس های مسقف و غیر مسقف، این سه طبقه را به صورت سه باکس مجزا تعریف کردیم و از جابجایی آنها فضای تراس ها را به وجود آوردیم، سپس با چرخش این باکسها به سمت دره سرسبز روبه رو سعی بر این شده تا دیدی باز و وسیع در نمای ویلا ایجاد شود. به دلیل قرارگیری این زمین در شیب زیاد دو ورودی به ویلا در نظر گرفته شده است که یکی از ورودی ها در قسمت شمال زمین واقع شده که دسترسی آن به سالن و خوابها می باشد و ورودی دیگر در قسمت جنوب زمین که بیشتر برای دسترسی مهمان در نظر گرفته شده است. سبک طراحی این ویلا ساده ، یکدست و با استفاده از خطوط مدرن می باشد. متریال استفاده شده در این ویلا غالباً بتون اکسپوز همراه با چوب می باشد.به دلیل پنجره های بزگ و سرتاسری نما از لوورهای چوبی استفاده شد تا به گرم شدن فضای ویلا کمک کند. قسمت سرایداری این ویلا در پایین ترین تراز زمین قرار گرفته که تمامی طبقات به آن دید خواهند داشت به همین دلیل از بام سبز در سقف سرایداری استفاده شد تا بیشترین استتار را داشته باشد.

کارفرما:

جناب آقای طبسی

اجرا:

جناب آقای بهمنی

طراحان :

دفتر معماری فتوره چیانی

در حال ساخت